In 1999, a two-phase restoration project started. Phase one added a new community hall (the Upper Hall), a multi-purpose room (Committee Room), kitchens and lift, as well as artistic decorated banisters created by local sculptors Helen Denerley and Louise Gardiner. Phase two undertook the complete restoration of the magnificent barrel-vaulted Main Hall and was completed in 2006. The high standard of the restoration work has resulted in awards through Aberdeenshire Council's Design Awards Scheme and in the commercial category of the Federation of Master Builders UK-wide competition. Funds to achieve the high quality restoration were raised from the local community, through the Society, and significant support was also received from the European Regional Development Fund, Aberdeenshire Council, the Heritage Lottery Fund and the Landfill Tax Credit Scheme.

In 2007, additional work was undertaken to landscape the immediate surroundings. This included planting of spring bulbs and native species trees and hedging, and hard landscaping to upgrade the car park and access to the Hall.

For more information about Strathdon and Upper Donside click upperdonside.org.uk

The restoration of this magnificent historic building was undertaken with support from:


<< back